Beirut Memorial International call for architectural ideas for a memorial in Beirut to Mark the site of the tragic explosion in 2020.

International call for architectural ideas for a memorial in Beirut to Mark the site of the tragic explosion in 2020.

Humankind’s need to confront death, tragedy and loss has inspired great works of art, music, poetry and architecture.
Burial chambers, cemeteries, gardens of remembrance and memorials tell us countless stories and reflect us, our times and our culture.

The need to leave a Mark, to master the scar, is part of a healing process, part of closure, part of starting anew.
It is a great challenge to create a place where people can sense a threshold, where people can communicate with the beyond or just with their inner self, a place where they can find peace in hope or acceptance.

A couple of images from our contribution to the calling for ideas.

More information here.

Light Concept „Alte Baumwolle Flöha“

Flöha’s new town centre and market square are currently being built on the site of the former cotton spinning mill. The former industrial site now offers a mix of commerce, housing, culture, services and administration. With a lighting analysis of the existing situation, we have now begun the first phase of our work on the lighting concept for this valuable Saxon industrial monument. We are pleased to be part of this unique urban development process and hope to contribute to a lively and attractive city centre.

The future of architecture

Architecture and engineering brought together in an exciting project by Ruairí O’Brien with students from the German University in Cairo. Using 3D printers, they developed fascinating small objects, with the background of exploring future paths of architecture.

Lighting concept Modern working environments – IT department of a medium-sized industrial company, in Berlin.

In line with our client’s high demands for an attractive working environment for the company’s employees, our lighting concept combines great functionality with attractive design. An individual lighting concept was developed for each area of the open-plan office floor, optimally supporting the individual use of the rooms, from computer workstations to meeting rooms, informal areas and individual offices.

The lighting of the entire company area is controlled depending on the amount of daylight, i.e. the luminous flux of the luminaires is sensorically coupled with the daylight and the colour temperature is also controlled depending on the time of day (Human Centric Lighting).

The visualisation of the design shows a lighting scene in darkness. Light lines indicate the course of the corridor and elegantly “floating” office luminaires mark the individual work groups. With their indirect light and the large-area illumination of the ceiling, the room is visually widened and the biological lighting effect is supported.